top of page
osteopathie

Osteopathie is al goed ingeburgerd in onze maatschappij als manuele therapie bij bewegingsklachten, chronische (sport)letsels, maar ook als een niet-medicamenteus alternatief bij ontstekingen, hoofdpijn, reflux,...

Toch is osteopathie op dit moment nog geen erkend en beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zich voor osteopaat mag uitgeven. De mutualiteiten hebben op deze moment wel een eigen lijst met osteopaten die terugbetaling kunnen geven en dit op basis van de aansluiting van de ostopaat bij een erkende beroepsvereniging.

Een osteopaat die praktiserend lid is van één van deze verenigingen mag de titel D.O.-M.R.O.B. gebruiken om zich zo kenbaar te maken als echte osteopaat.

Ondertussen is de Belgische overheid wel werk aan het maken van een wet om deze bescherming van het beroep te officialiseren.​

osteopathie is ...

  • een hollistische benadering van het lichaam
  • steeds een manuele therapie
  • een betrouwbaar alternatief voor de huidige klassiek erkende geneeskunde
  • niet alleen kraken, maar ook mobiliseren, werken via eigen spierkracht,... (kraken is zelfs niet noodzakelijk)

M.R.O.B.

Member of the Registered Osteopaths of Belgium is een titel die door de beroepsverenigingen van osteopathie in het leven is geroepen om de kwaliteit en veiligheid van de osteopathische therapie te verzekeren.

Enkel aangesloten ostopaten die een degelijke opleiding hebben afgelsoten met een Degree in Osteopathy mogen M.R.O.B. in hun titel voeren.

 

De Groeilamp 

Ik ben als osteopaat werkzaam in een multidisciplinaire praktijk.

 

"De Groeilamp" is... 

een lamp die groei mogelijk maakt door haar warme gloed. Het is een bijzondere lamp die onderbelichte talenten en sterkten laat bloeien.

bottom of page